Știri

Caută în website

ARHIVĂ ȘTIRI

Întâlnirea de lansare a proiectului Danube Integrated System for MARking (DISMAR)

ale-3.JPG

Întâlnirea de deschidere a proiectului  Danube Integrated System for MARking (DISMAR), finanțat în cadrul Programului Interreg VI-A România-Bulgaria, a avut loc pe 18 iunie 2024, în Ruse, Bulgaria.

DISMAR este un proiect strategic, depus în cadrul Priorității 1 - O regiune bine conectată, Obiectiv Specific 3.2 Dezvoltarea și consolidarea mobilității naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbăconrile climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și la mobilitatea transfrontalieră. Având un buget total de aproape 10 milioane de euro, dintre care aproximativ 8 milioane de euro reprezintă co-finanțare europeană și o durată de 36 de luni, proiectul își propune să contribuie la creșterea siguranței și eficienței navigației pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării.

Proiectul DISMAR își propune să instaleze un sistem de marcaj îmbunătățit pe o lungime de 470 km de căi navigabile ale Dunării. Printre alte activități, proiectul va livra un plan integrat de marcaj și un plan de comunicare, planul de testare și evaluare a Calității Sistemului Integrat de Marcaj, precum și achiziționarea vaselor de marcaj, a semnalizării plutitoare, a semnalizării de coastă și a Platformei IT.

Întâlnirea de deschidere a marcat începutul activităților de implementare ale proiectului. Doamna Angela IVAN, Director General al Administrației Fluviale a Dunării de Jos (Galați, România), în calitate de Partener Lider, și domnul Ivelin ZANEV, Director Executiv al Agenției Executive pentru Explorarea și Întreținerea Dunării (Ruse, Bulgaria), în calitate de Partener, au primit mesajul de susținere din partea administrației locale, reprezentată de domnul Dragomir Draganov, Guvernatorul Regional al Ruse.

Partenerii de proiect au prezentat principalele obiective ale proiectului și au discutat stadiul pregătirii și activitățile viitoare.

Le urăm mult succes partenerilor de proiect!

Pentru informații actualizate privind DISMAR, urmăriți site-ul nostru!

Galerie

ale-4.JPG
ale-4.JPG
ale.jpg
ale.jpg
ale-1.JPG
ale-1.JPG
ale-2.JPG
ale-2.JPG
ale-5.JPG
ale-5.JPG
ale-6.jpg
ale-6.jpg