Știri

Caută în website

ARHIVĂ ȘTIRI

Decizii importante luate de către membrii Consiliului Strategic!

img-9614-ok.JPG

Cea de a treia întâlnire a membrilor Consiliului Strategic  a avut loc în data de 31 ianuarie 2023 în Ruse!

Consiliul Strategic este o structură de guvernanță transfrontalieră, bazată pe principiul parteneriatul pe mai multe nivele, ce include reprezentanți ai autorităților locale, regionale și naționale, precum și instituții publice și ONG-uri din România și Bulgaria, care are ca obiectiv elaborarea unei Strategii teritoriale integrate a zonei transfrontaliere de-a lungul și conectată cu ruta de ciclism Eurovelo 6. Structura Consiliului Strategic a fost stabilită în cadrul primei întâlniri ce a avut loc în luna iulie 2021, pe baza unor nominalizări a membrilor de către cele două delegații.

În cadrul acestei întâlniri, Președintele și Co-președintele Consiliului Strategic au fost aleși dintre liderii celor două delegații naționale. Conform Regulamentului de organizare și funcționare, rolurile Președintelui și Co-președintelui vor alterna anual, începând cu prima întâlnire. În acest an, poziția de Președinte este deținută de doamna Oana Turturică, care reprezintă ONG-ul „HaicuBicla”, iar poziția de Co-președinte este ocupată de către domnul  Emanuil Manolov, reprezentând municipalitatea Pavlikeni.

De asemenea, membrii Consiliului Strategic au discutat în detaliu pașii următori în procesul de elaborare a Strategiei teritoriale integrate și calendarul estimat pentru fiecare etapă.

Pentru informații actualizate privind evoluția procesului de elaborare a Strategiei teritoriale integrate, vă invităm să urmăriți website-ul și pagina de FB a Programului!