Știri

Caută în website

ARHIVĂ ȘTIRI

Prima întâlnire a Consiliului Strategic constituit pentru elaborarea unei strategii teritoriale integrate a zonei de graniță româno-bulgare

startup-593341-1280.jpg

 

Azi, 8 iulie 2021, structurile de management ale Programului Interreg V-A România - Bulgaria au organizat online prima întâlnire a Consiliului Strategic, constituit pentru elaborarea unei strategii teritoriale integrate a zonei de graniță româno-bulgare.

Consiliul Strategic reprezintă o structură partenerială formată din reprezentanți ai actorilor relevanți din regiunea de graniță româno-bulgară, special constituită cu scopul de a elabora o strategie  teritorială integrată a zonei, care va contribui la implementarea Obiectivului de politică 5- O Europă mai aproape de cetățeni, obiectiv ce a fost selectat spre finanțare în cadrul Programului Interreg VI-A România- Bulgaria 2021-2027, în conformitate cu prevederile regulamentelor europene.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea tuturor membrilor Consiliului Strategic și a continuat cu prevederile regulamentelor europene aplicabile Obiectivului de politică 5- O Europă mai aproape de cetățeni, a principiilor de identificare a proiectelor care vor fi incluse în strategia teritorială integrată a zonei de graniță româno-bulgare. Întâlnirea a continuat cu prezentarea rolului, responsabilităților și a principiilor de bază privind funcționarea Consiliului Strategic, precum și a unui calendar de activități specifice ce trebuie urmate în perioada următoare de membrii Consiliului.

Au fost prezentate cele mai importante provocări, nevoi și potențiale de dezvoltare ale zonei transfrontaliere româno-bulgare, identificate anterior prin analiza teritorială a zonei de graniță ce a stat la baza elaborării Programului Interreg VI-A România- Bulgaria 2021-2027.

Discuțiile și prezentările au continuat cu cele mai semnificative aspecte ale Programului Interreg VI-A România- Bulgaria 2021-2027 privind Obiectivul de politică 5- O Europă mai aproape de cetățeni.