Consultare publică!

Caută în website

ARHIVĂ ȘTIRI

pista-biciclete.jpg

Lansăm consultarea publică cu privire la cele două ghiduri de idei de proiecte care vor contribui la Strategia Teritorială Integrată pentru dezvoltarea regiunii transfrontaliere România – Bulgaria. Un ghid abordează ideile de proiecte propuse a fi finanțate în cadrul Programului Interreg VI-A Ro-Bg, în timp ce celălalt ghid, mai simplificat, abordează ideile de proiecte potențiale care pot fi finanțate din alte surse de finanțare și care să contribuie la Strategie.

 

Strategia Teritorială Integrată (ITS) pentru Zona Transfrontalieră România-Bulgaria a fost aprobată de Comitetul Strategiei și acoperă o zonă extinsă de-a lungul fluviului Dunărea și a traseului de ciclism EuroVelo 6. Ea valorifică triplul potențialul al regiunii în ciclism, natură și cultură, punând accent pe cooperarea transfrontalieră.

Până în 2030, strategia prevede o regiune dinamică și atractivă în care să prospere un sector turistic înfloritor într-un mediu sănătos. Acest lucru se va realiza prin concentrarea pe trei domenii cheie:

 

  • Mobilitate durabilă: Îmbunătățirea infrastructurii pentru ciclism, îmbunătățirea drumurilor și crearea de piste de ciclism sigure pentru a încuraja explorarea cu bicicleta.
  • Economia locală și calitatea vieții: Dezvoltarea atracțiilor turistice, sprijinirea afacerilor locale și investiția în dezvoltarea competențelor pentru industria turismului.
  • Turismul integrat și mobilitatea ecologică: promovarea regiunii ca destinație ecologică, valorificarea bunurilor culturale și naturale și promovarea colaborării între părțile interesate.

 

Strategia acordă prioritate cooperării transfrontaliere și valorifică potențialul unic al regiunii în materie de ciclism, natură și cultură, care implică comunitățile locale consolidează și mai mult fundația planului.

 

Puteți accesa cele două ghiduri pentru idei de proiecte aici:

 

Vă invităm să vă împărtășiți propunerile și sugestiile la helpdeskITS@civitta.com până pe 06 august 2024. Contribuția dvs. va juca un rol important în formarea versiunii finale a Ghidurilor

 

Strategia teritorială integrată poate fi accesată aici.