Știri

Caută în website

ARHIVĂ ȘTIRI

Vrei să afli mai multe despre cum poți implica cetățenii în inițiativele tale?

social-media-g2253b5bfd-640.png

Dacă ești o Autoritate de Management, o autoritate sau instituție publică sau un ONG și intenționezi să organizezi un proces de implicare a cetățenilor în programul , inițiativa sau proiectul tău, Ghidul privind implicarea cetățenilor pentru Programul Interreg V-A Romania-Bulgaria poate fi o sursă de inspirație utilă în elaborarea conceptului procesului de implicare a cetățenilor.

Ghidul a fost dezvoltat de către experții OCDE, în colaborare cu Autoritatea de Management pentru Programul Interreg V-A Romania-Bulgaria, în contextul proiectului pilot de cooperare cu DG REGIO pentru stimularea implicării cetățenilor în politica de coeziune.

Documentul sprijină managerii de programe și beneficiarii să identifice momentul în care este utilă participarea cetățenilor, care sunt pașii de urmat în crearea conceptului acestui proces, cum se asigură calitatea procesului și activitățile viitoare. De asemenea, documentul prezintă diverse metode și instrumente de implicare a cetățenilor, ce pot fi utilizate în acest proces, în funcție de scop și context, precum și un ghid detaliat privind implementarea unui proces de consultare publică calitativ.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta Ghidul privind implicarea cetățenilor aici.